Jaunumi
Cilvēki pei galda sanāksmē

Lai sekmētu institūciju optimālu sadarbību vienotas politikas īstenošanā probācijas jomā, Valsts probācijas dienests (VPD) rīko Konsultatīvās padomes sēdes.

VPD Konsultatīvajai padomei ir šādi uzdevumi:

1) sadarbībā ar valsts un pašvaldību institūcijām un nevalstiskajām organizācijām izvērtēt institūciju sadarbību probācijas jomā un vienoties par vienotu pieeju jautājumu risināšanā;

2) izskatīt valsts un pašvaldību institūciju, kā arī nevalstisko organizāciju priekšlikumus institūciju sadarbības pilnveidošanai probācijas jomā;

3) sniegt valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī nevalstiskajām organizācijām informāciju un priekšlikumus par pasākumiem un resursiem, kas ir nepieciešami probācijas klientu veiksmīgai sociālai integrācijai vietējā kopienā vai institūciju sadarbības veicināšanai;

4) nodrošināt informatīvo saikni starp valsts un pašvaldību institūcijām, nevalstiskajām organizācijām un Dienestu institūciju sadarbības veicināšanai.


2023. gada 31. martā, no pulksten 13.30 līdz pulksten 16.00, VPD telpās Lomonosova ielā 9-1 notiks VPD Konsultatīvās padomes sēde. Tās laikā plānots izskatīt šādus jautājums:

1. Grozījumi Valsts probācijas dienesta likumā, kas paredz pārmaiņas konsultatīvo padomju darbībā.

2. Aktualitātes Dienestam noteikto funkciju īstenošanā.

3. Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 30. janvāra noteikumos Nr. 63 "Noteikumi par probācijas klientam sniegto sociālās rehabilitācijas pakalpojumu līdzfinansēšanas kārtību un apmēru".

Par iespēju piedalīties VPD Konsultatīvās padomes sēdē, aicinām sazināties ar VPD rakstot uz pasts@vpd.gov.lv, vai zvanot uz +371 67021138.